De ce să angajez o firmă de web design când pot face singur un website?

Să nu credeți că încercăm să vă convingem să nu vă faceți un website singuri. Există o mulțime de motive clare pentru ca să faci acest lucru singur. Totuși, sunt cel putin la fel de multe motive întemeiate pentru a angaja o firmă de web design. Acest articol nu este o dezbatere despre website builder și web designer profesionist, ci despre cum să faci alegerea potrivită situației si așteptărilor tale.

Ce este un Web Builder?

Înainte constuirea unui website se realiza doar prin codare directă și o bună cunoaștere a limbajelor de programare. Din fericire, timpurile s-au schimbat. Acum trăim în epoca web buildere-lor, a platformelor online de creare de site-uri automatizate. Aceste platforme online vă permit să vă creați propriul website fără o diplomă în programare.

Varietatea opțiunilor, a șabloanelor (template-urilor) este impresionantă. Iar tehnologia lor devine din ce în ce mai sofisticată. De exemplu, puteți să vă configurați acum propriul magazin online, să încorporați o galerie media și să adăugați un link către contul vostru de Instagram sau de Fcebook. De asemenea, site-urile construite prin web buildere au început să fie gândite și pentru dispozitivele mobile. Multe au acum o afișare corectă pe smartphone-uri și tablete.

Există zeci, dacă nu chiar sute, de platforme do-it-yourself disponibile online (gen Wix, Weebly etc.). Cel mai mare beneficiu al acestor editori este capacitatea de a crea un proiect memorabil cu o experiență de grafică minimă sau cu abilități de programare minime. Trebuie să vă pricepeți să lucrați cu un computer, dar nu aveți nevoie de nicio pregătire specială. Pur și simplu trageți și aruncați (drag and drop) propriul conținut (text și imagini) în editor și ați intrat în joc.

Cine ar trebui să utilizeze platformele de creare a website-urilor ?

Nu ar trebui toți să folosim platformele de creare a website-urilor? Aceasta este o întrebare de baraj, mai ales pentru un startup. Există cu siguranță o categorie clară de oameni care ar fi mai bine să își construiască propriul site. Există și alte categorii care ar trebui, fără îndoială, să angajeze o firmă de web design profesionistă care să se ocupe de prezența lor online. Dar mai întâi, să luăm în considerare cine ar trebui să aleagă să o faca singur cu un web builder (editor de web site-uri online)…

Dacă esti un antreprenor singur, fără finanțe, la început de drum, atunci trebuie neapărat să alegi un editor online. Chiar și companiile mici cu venituri limitate pot merge pe această cale. O firmă de web design profesională implică niște costuri destul de ridicate. Înființarea unei companii implică costuri. Oare are sens să faceți o investiție semnificativă în website-ul dvs.? Probabil că nu. Dacă nu vă așteptați la mulți clienți noi din traficul online, atunci banii dvs. ar putea fi cheltuiți mai bine pentru alte investiții în compania dvs.

Un pasionat care dorește un website pentru a-și împărtăși hobby-ul cu lumea, se califică clar pentru un site build-it-yourself. Este de asemenea și o opțiune bună pentru organizațiile non-profit care prestează servicii în folosul comunității, cu un buget redus. Ceea ce au aceste două situații în comun este crearea unei prezențe online fără a aștepta câștiguri comerciale substanțiale.

Urgența este un alt factor

Dacă aveți nevoie disperată de a avea un website nou în funcțiune în aceeași zi, atunci template-ul este alegerea clară. Varianta unui serviciu profesional poate dura săptămâni până lansarea unui produs final. Coding-ul pentru dezvoltarea website-ului și revizuirile multiple ale proiectului necesită timp. În comparație, un proiect DIY (do it youself) este mult mai rapid. Puteți înregistra un domeniu, personaliza un template și lansa un website în câteva ore.

Afacerile de pe piețele competitive pot cheltui în mod justificat mii de euro pentru un website personalizat. Companiile mai mici și persoanele fizice nu pot susține însă aceste cheltuieli. Pentru aproximativ 20 de euro pe lună și investind câteva ore din timpul vostru, aceste platforme vă pot ajuta să vă personalizați un website atractiv.

Dezavantajul platformelor de creare a website-urilor

Pentru toate avantajele platformelor de web-building există și dezavantaje notabile. Un dezavantaj evident este că majoritatea site-urilor cu șabloane au o optimizare cumplită pentru motoarele de căutare. Chiar dacă prezintă design-uri frumoase și controale simple, instrumentele lor de optimizare SEO sunt foarte limitate și aproape inutilizabile. Detaliile analitice sunt grosiere și rudimentare. Este posibil să vă permită să editați etichete de titlu, antete și meta descrieri, dar pur și simplu nu sunt suficient de solide în abordarea tuturor lucrurilor importante care trebuie făcute pentru a optimiza corect site-ul dvs. pentru motoarele de căutare.

Programele do-it-yourself au crescut în popularitate. O dată cu ele a devenit mai ușor să observați website-urile one page (adică cu tot conținutul pe o pagină). Nu este neapărat îngrozitor dacă aveți un website care nu folosește cookie-uri. Este însă foarte important de luat în considerare acest aspect pentru companiile care speră să se diferențieze pe o piață aglomerată, în loc doar de a fi acolo și ele.

Este interesant de reținut că mulți furnizori oferă chiar și website-uri  gratuite. La prima vedere, acest lucru pare grozav până când descoperiți că URL-ul dvs. trăiește pe subdomeniul lor și își fac singuri publicitate online. Căutați detaliile fine înainte de a alege opțiunea gratuită.

Un dezavantaj adesea neglijat al site-urilor do-it-yourself este că acestea nu sunt întotdeauna portabile. Adică, dacă decideți să vă mutați la un alt hosting, puteți avea ghinion. Acest lucru face dificilă trecerea de la un site realizat prin website builder către un site profesional. În rare cazuri, codul sursă personalizat se poate converti în formatul standard WordPress, permițându-vă trecerea către un website profesional. Dar în cele mai multe cazuri website-ul șablon este abandonat și trebuie să începeți de la zero.

 

Web Builder vs Web designer

 

De ce să folosiți un serviciu de web design profesional?

Deci, ce aduce o firmă de web design care dezvoltă a site-urilor profesionale în plus față de ce poți face singur pe GoDaddy? Păi depinde. Există o gamă largă de companii de web design din care poți alege. Unii prestează o muncă de calitate mai bună decât alții. Dar nu toți știu ce este SEO.

Să presupunem că ai ales o agenție de webdesign de prim rang. Consultanții lor vor aloca timp pentru a înțelege afacerea dvs. și să proiecteze un website personalizat care să rezoneze cu publicul țintă. Vor efectua o analiză competitivă și apoi vor crea un site care să te ridice deasupra concurenților tăi, în loc să te lase să te amesteci printre restul anonimilor. Cel mai important, ei sunt instruiți în principii de conversie pentru a genera mai multe vânzări. „Conversie” este termenul care abordează cele mai eficiente metode de a atrage vizitatorii să efectueze acțiunea dorită. Aceasta poate fi: abonare, descărcare, cumpărare sau solicitare.

Ce rost are să ai un website frumos dacă nimeni nu îl poate găsi?

Agențiile de marketing au de obicei experți SEO care care oferă o optimizare tehnică valoroasă, care include și: viteza de încărcare, securitate, date structurate și etichetare. Cercetarea cuvintelor cheie și optimizarea conținutului sunt alte elemente fundamentale avantajoase  oferite de agenții. De asemenea, intră în joc factori externi, cum ar fi serviciile de social marketing, construirea legăturilor (link-uri) și crearea de cotații. Dacă este important să conduceți traficul către website-ul dvs., atunci o firmă de web design câștigă de fiecare dată.

Un alt motiv convingător pentru a folosi serviciile unui designer profesionist este că îți iei o grijă de pe umeri. Proprietarii de afaceri mici poartă multe pălării diferite. Va trebui să decideți dacă „pălăria de dezvoltare web” se află printre ele. Probabil că nu. Același lucru este valabil și în cazul remedierii problemelelor de instalații sanitare și rezolvarea problemelor electrice. Concentrați-vă să vă dezvoltați afacerea și externalizați restul. Vei fi deosebit de bucuros că ai făcut-o dacă lucrurile cu site-ul încep să se complice … lăsați experții să se ocupe de orice probleme de încărcare, compatibilitatea cu browserul și alte probleme.

Cine ar trebui să folosească o firmă de web design profesională?

Afacerile locale dintr-o industrie competitivă. Dacă consumatorii au mulți concurenți din care să aleagă, afacerea dvs. trebuie să se ridice spre vârful clasamentului și să se diferențieze față de restul. Un serviciu profesional poate face diferența în a fi ales sau a fi lăsat în urmă.

Afaceri cu o valoare ridicată a tranzacției. Aici este ușor. Dacă este posibil ca o singură vânzare să aducă mii de dolari, atunci investiția dvs. în servicii profesionale se poate plăti singură prin una sau două afaceri pe care altfel le-ați fi ratat.

Antreprenori și profesioniști consacrați. Avocații, contabilii, profesioniștii din domeniul imobiliar și proprietarii de afaceri mici ar fi mai bine să aleagă un website personalizat, mai degrabă decât unul cu design șablon. De fapt, utilizarea unui șablon ieftin vă poate afecta afacerea prin lipsa veniturilor. Dacă intenționați să vă folosiți site-ul pentru a atrage clienți noi, nu vă bateți joc de bani cu un design de șablon.

Proiecte complexe

Dacă vă planificați  comerțul electronic încât să funcționeze cu module de gestionare a stocurilor și expediere, atunci ar trebui să solicitați asistență de la o agenție digitală. Sau dacă plănuiești un site dinamic și interactiv, atunci s-ar putea să te fi băgat în ceva care te depășește, încercând să-l construiești singur. Agențiile au adesea programatori pentru a vă ajuta cu obstacole tehnice dificile. Și sincer, orice proiect de peste 10 pagini înseamnă că aveți nevoie de o agenție de web design.

Dacă website-ul dvs.  are scop comercial, atunci se merită să folosiți un serviciu profesional. Majoritatea afacerilor au un randament preconizat al investițiilor (ROI) pentru echipamente și resurse. Deci, are sens ca un site web să fie tratat ca o investiție de marketing care produce un randament cuantificabil când vine vorba de clienți, cumpărături, abonamente etc.

La ce să fi atent atunci când alegeți o agenție de web design profesională

Iată un gând înfricoșător: ce se întâmplă dacă cheltuiți mii de euro cu o agenție de web design și nu vă place designul final? Se poate întâmpla. O modalitate simplă de a minimaliza această posibilitate este de a evalua cele mai recente 10 proiecte ale acesteia. Dacă nu îți place mult portofoliul lor, atunci probabil că nu îți va plăcea nici munca pe care o vor face pentru tine. Mergi mai departe.

De unde știi dacă alegi o firmă de web design digital talentată?

Iată un alt gând înspăimântător. Realitatea este că în această industrie există și  oameni mai puțin pregătiți. Aproape oricine poate începe o firmă de webdesign  dintr-o cameră din subsolul părinților. Pasul întâi: aranjați o întâlnire față în față, iar dacă prima impresie este negativă, atunci continuați căutările. Pasul doi: verificați recenziile sociale. Au acumulat recenzii bune? Dacă recenziile sunt negative sau inexistente, atunci continuați.

Iată încă un alt gând înspăimântător: cine deține website-ul dvs.  odată ce a fost lansat? Firmele renumite predau cheile la lansare. Ar trebui să aveți proprietatea completă, autentificările și parolele la conturile dvs. de domeniu și de hosting. Cu toate acestea, un serviciu de mentenanță lunară poate să vă ia ia niște griji de pe cap, dar vă furnizeazăa drepturile de proprietate.

 

În cele din urmă, când alegeți o agenție de web design, asigurați-vă că dețineți controlul complet asupra sistemului de gestionare a conținutului. Nu doriți să îi sunați de fiecare dată când trebuie să corectați o formulare sau să adăugați o imagine. Filozofia noastră este că utilizatorul final ar trebui să aibă independența de a face propriile modificări fără asistența agenției. Prin standardizarea unui sistem de conținut lider în industrie precum WordPress, vi se asigură libertatea de a vă gestiona propriul conținut, dacă doriți. Compania noastră, Extreme Studio, se oferă chiar să vă instruiască personalul despre cum să vă autentificați și să faceți modificări simple.

Rezumat

Firmă de web design sau platformă online

Decizia de a construi singur un website sau de a angaja un profesionist se reduce deseori la buget, timp și scop. Dacă intenția website-ului dvs.  este de a duce vânzările pe o piață competitivă, atunci angajați un profesionist. Cu toate acestea, dacă sunteți un simplu antreprenor și aveți nevoie doar de o simplă prezență online, atunci cel mai bine ar fi să folosiți un website builder.

Dacă considerați că o firmă de web design ar putea fi cea mai bună direcție pentru website-ul dvs., atunci nu ezitați să ne contactați pentru informații suplimentare. Nu există nicio taxă de consultare. Împreună putem hotărî dacă compania noastră de servicii profesionale este alegerea potrivită pentru nevoile  dvs. .

Lasă un comentariu